Statkraft Sverige AB

Statkraft är ett ledande företag inom vattenkraft internationellt, Europas största leverantör av förnybar energi och Sveriges fjärde största elproducent.

Koncernen producerar vattenkraft, vindkraft, gaskraft och fjärrvärme samt är en global marknadsaktör inom energihandel.

Statkraft har 4200 anställda i mer än 20 länder.

Din roll: Controllerfunktionen är en kombinerad tjänst där Finans-, Projektuppföljning och Inköp ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer att stödja verksamheten genom att bidra till den finansiella uppföljningen, prognoser och utvärderingar, för att säkerställa att ledningen har ett korrekt underlag för verksamhetsbeslut. Du kommer att delta i upprättande och koordinering av rapporteringen för Statkraft Sverige i samarbete med vårt redovisningscenter i Oslo. Du kommer att bistå organisationens projekt för att följa upp lönsamhet och finansiering. I funktionen förväntas att man aktivt bidrar till värdeskapande och affärsorienterad utveckling för att förbättra finansiella processer och rutiner inom Finans, Projekt och Inköp.

Din profil: Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom företagsekonomi eller motsvarande. Alternativt att du har en ekonomutbildning på gymnasienivå. Du har relevant arbetslivserfarenhet, gärna med inslag av koncernekonomi från tillverkande industri eller annan teknikinriktad verksamhet. Du har erfarenhet från uppföljning av projekt. Du är utåtriktad och trivs med att jobba stödjande/supportande. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har kunskaper i affärssystemet SAP.

Statkraft erbjuder:

Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.

En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.

En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.

Konkurrenskraftiga villkor.

Ansökan: I denna rekrytering samarbetar vi med AdWork Rekrytering. Har du frågor är du välkommen att ställa dem till Gruppchef Performance Management Kristina Uppling 076-7682061, representant Unionen Roger Holmqvist  070-3161229 eller representant Akademikerföreningen Mikael Lindström 070-2805605. Sista ansökningsdag 2016-03-06.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollefteå
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2016/1
Kontakt
  • Kristina Uppling, 076-768 2061
Facklig företrädare
  • Roger Holmqvist Unionen, 070-3161229
  • Mikael Lindström Akademikerföreningen, 070-2805605
Publicerat 2016-02-16
Sista ansökningsdag 2016-03-06

Wróć do ofert pracy