Statkraft är ledande i Europa inom förnyelsebar energi och Sveriges fjärde största elproducent. Koncernens kärnverksamhet är produktion inom vattenkraft, vindkraft, gaskraft, fjärrvärme och Statkraft är en betydande aktör på de europeiska energibörserna.

I Sverige driver och äger Statkraft 55 vattenkraftstationer med 3 kraftverksgrupper i Sollefteå, Östersund och Laholm. Här drivs även ett 40-tal projekt för utbyggnad av vindkraft i samarbete med SCA och Skogsägarna. Vi utvecklar verksamheten och behöver förstärka vår organisation med en Controller.

Din roll:  Controllerfunktionen är en kombinerad tjänst där både Finans- och Projektuppföljning ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer att stödja verksamheten genom att ansvara för den finansiella uppföljningen, kvalificerade analyser, prognoser och utvärderingar för att säkerställa att ledningen har ett korrekt underlag för verksamhetsbeslut samt leda upprättande och koordinering av rapporteringen för Statkraft Sverige.  Du kommer att bistå organisationens projekt med kvalificerade analyser, prognoser och utvärderingar för att följa upp lönsamhet och finansiering. I båda funktionerna förväntas att man aktivt bidrar till värdeskapande och affärsorienterad utveckling för att förbättra finansiella processer och rutiner inom Finans och Projekt.

Din profil: Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom företagsekonomi, finansiering eller motsvarande. Du har minst tre års erfarenhet från befattning inom Controlling, gärna med inslag av koncernekonomi från tillverkande industri eller annan teknikinriktad verksamhet. Du har några års erfarenhet från uppföljning av projekt och god förståelse av att arbeta i administrativ projektform.

Statkraft erbjuder:

- Yrkesmässig och personlig utveckling i en koncern under stark tillväxt.

- Bra arbetsmiljö som präglas av hög kompetens, ansvar och nyskapande där vi strävar efter mångfald vad gäller kön, ålder och kulturell bakgrund. 

- Förmånliga villkor och anställningsförhållanden.

Ansökan: I denna rekrytering samarbetar vi med AdWork Rekrytering. Har du frågor är du välkommen att ställa dem till  Administrativ- och Finanschef Kjell Stenklyft tfn 076-7682042, representant Unionen Roger Holmqvist tfn 070-3161229 eller rekryteringskonsult Ia Fornell tfn 070-6404333. Skicka din ansökan via www.adworkrekrytering.se senast den 6 mars.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningen avslutas 2013-03-05
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sollefteå
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2013/1
Kontakt
  • Administrativ- och Finanschef Kjell Stenklyft, 076-7682042
  • Representant Unionen Roger Holmqvist, 070-3161229
  • Rekryteringskonsult Ia Fornell, 070-6404333
Publicerat 2013-02-05
Sista ansökningsdag 2013-03-06

Tillbaka till lediga jobb